Pentru mamici

https://prinmamicie.ro/mame-care-inspira-alte-mame-adela-costin/

Interviu cu Iva Berghmann

Video interviu despre cine suntem si ce facem aici https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1761219487354367&id=847950738681251

Despre noi

  Sunt mamă, psiholog, trainer și master practitioner în NLP, profesor-educator. 

    Am lucrat în cursul a 10 ani atât cu copii cât și cu adulții, dar și cu copii cu deficiențe de auz, down și DSM.

   Ador copii și îmi place să lucrez cu ei. Este o sarcină serioasa, necesită multă responsabilitate. 

    Educația începe de acasă din familie și continuă la școală și în orele de după școală. 

    De aceea este foarte important ca orele de la gradiniță și creșă să fie petrecute de copil într-un mediu care să îi ofere posibilitatea să se dezvolte, să crească echilibrat. Un copil echilibrat devine un adult echilibrat și de succes care la rândul lui își va întemeia o familie.

     Ne preocupă dezvoltarea psihologică a copilului, deoarece acest aspect al dezvoltării emotionale, a inteligenței emoționale este neglijată în timpul creșterii copilului, mai ales dacă acesta găsește metode de a trece peste problemele specifice vârstei, fără să ca acesta să devină un copil problemă. Doar că fiecare eveniment rămâne codat în creierul copilului și mai apoi în creierul adultului, care mai târziu ii poate creea probleme în dezvoltarea lui, în formarea de relații, formarea de prietenii.

     De aceea, timpul liber se va petrece prin jocuri care le vor dezvolta abilități de comunicare, rezolvare de probleme, lucrul în echipă, asertivitate, de a învăța cum să își exprime emoțiile și sentimentele într-un mod constructiv.

    Acest centru educațional a fost înființat din dorința de a aduce în viața copiilor un mod plăcut și util de a-și petrece timpul de dimineață până după-masă, în același timp având calitate în toate activitățile. Aici copii își pot dezvolta toate abilitățile atât  cele native cât și să dobândească altele noi. Pentru dezvoltarea vizualului avem activități de pictură, desen, modelaj, pentru dezvoltarea auditivului avem activități de dans, pentru dezvoltare kinestezică avem yoga kids și karate, nisip kinetic, activități senzoriale. Bineînteles că nu uităm de partea emoțională, pe care o vom dezvolta prin cursuri de inteligență emoțională și jocuri. 

      Datorită cererii mari, am înființat 2 grupe de cresă și respectiv o grupă de grădiniță, acceptăm și copii speciali dar la fel de minunați.

     Din echipa noastra mai fac parte o minunată profesoară educator cu 20 ani vechime în învățământ special, dar și alte doamne educatoare blânde și cu har. Iubesc ceea ce face și acest lucru se vede din interactiunea cu copii și bucuria cu care vin copiii la noi la creșă și grădiniță.

     De asemenea din echipa face parte și un domn psiholog. El are răbdare, calm și adoră să lucreze cu copiii. Doamnele îngrijitoare sunt iubite de copilași de asemenea.

   Vă așteptăm cu drag la creșa/grădinița noastră unde copii dumneavoastră vor fi îngrijiți, se vor simți bine până vor ajunge din nou acasă la părinții lor iubiți. 

Cu cine vor face copii limba germana si engleza?

Doamna profesoară, Alina Blendea are peste 8 ani de experiență în lucrul cu copii.  Astfel învățarea limbii germane și engleză în mod natural, ca și o limbă maternă, prin imitația pronunției, prin repetiție și prin multe activități de tip jocuri și cântece, desen și program informatic specializat., 

Copiii noștri sunt capabili să acumuleze foarte multă informație iar de aceea este recomandată învățarea limbilor străine de la o vârstă cât mai fragedă.

Zumba kids

Haideti la Zumba Kids!

💃🕺 Incepand cu luna octombrie organizam cursuri de zumba pentru copiii inscrisi la noi si nu numai. Pot participa si cei care se nu frecventeaza afterschool nostru, alegand doar optionalul de zumba kids, cu instructor autorizat.

Zumba mărește puterea de concentrare a copiilor, intensifică metabolismul și sporește coordonarea. Orele se desfășoară ca o mică petrecere, în care copiii socializează, învață să-i respecte pe ceilalți,să lucreze în echipă,ajută la eliminarea tracurilor,câștigarea încrederii în sine,elimină stările de oboseală chiar și durerile de cap.

Pretul abonamentului este 55 lei pe luna, pentru 4 sedinte.

 Va asteptam la noi pe strada Lacului nr 1 H . Pentru inscrieri sunati la 0743324701. Va asteptam cu drag ❤️

Karate Smart Club - ce ar trebui sa stie parintii care doresc sa isi dea copii la karate

Cursurile tinute de sensei Alexandra Pop care este Multipla campioana internatioanala si Maestru Emerit al Sportului, are experienta in predarea, rabdarea si pricepere in lucrul cu copiii.

KARATE PENTRU COPII –  SAU CE AR TREBUI SA STIE PARINTII

Karate pentru copii- este o activitate care contribuie la formarea personalitatii copilului intr-un mediu in care primeaza educatia, respectul, disciplina, unde sunt promovate munca si pregatirea continua, fizica si psihica. 

Pentru copii este foarte important sa inteleaga de la inceput caracterul educativ al karate-ului. Un dojo este locul unde copilul “primeste educatia” necesara pentru a se forma ca o personalitate puternica iar parintii au rolul de a ajuta la implementarea aceastei idei. Daca scopul primordial al karate-ului il constituie autoapararea si deprinderea abilitatilor de a evita un conflict, observam ca manifestarea prea ”sportivista”, care nu pune accent pe principiile filozofiei budo, conduce spre o panta periculoasa si copilului ii va fi indiferent daca pierde sau castiga,sau va avea manifestari super-pozitive la victorie si dimpotriva o stare de tristete maxima daca pierde.

Este foarte important ca, de mici, copiii sa inteleaga competitia doar ca pe un test tehnic si fizic si ca adevaratul karate -do nu incepe si nu se termina cu un concurs, nu incepe si nu se termina cu o victorie sau cu o infrangere. Totodata, pe lungul drum al karate-do-ului practicantul va invata ca adevaratul inamic este “sinele” si cu rabdare vom dezveli din noi partea frumoasa si puternica a caracterului nostru.

In aceasta era a informatizarii si superelectronicii, copiii nu mai au rabdare sa citeasca o carte sau sa practice un sport. Sportul este o adevarata cultura, pe care daca nu o mostenesti sau care nu-ti este inoculata de parinti sau de profesori, este imposibil sa faci din ea o pasiune. Ea devine o necesitate cand este prea tarziu, cand vom fi bolnavi sau prea batrani sau de cele mai multe ori amandoua.

Dupa o perioada de antrenament, unii parinti vin si intreaba daca este oportun sau nu sa-si mai aduca copilul la karate. De cele mai multe ori, isi pun problema intr-un mod total gresit. Karate-ul inseamna educatie in timp. Daca, copilul manifesta o stare de dezinteres, aceasta este inteleasa ca si cum nu i-ar placea karate-ul. Nimic neadevarat pentru unii. Chiar incurajez parintii sa-si directioneze copiii catre alt sport. Nu voi fi insa de acord cu unii parinti care renunta mai repede decat copiii la karate. Daca un copil va spune intr-o buna zi ca nu-i mai place la scoala, ce vom face? Ii vom spune sa stea acasa?

Cultivarea rabdarii este o caracteristica foarte importanta, care va contribui la dezvoltarea unei personalitati puternice. Statul in fata calculatorului, pozitiile de cele mai multe ori incorecte din banca la scoala, ghiozdanul prea greu carat in spate la varste fragede, jocurile pe calculator si pe diverse console electronice, alimentatia necorespunzatoare, mediul nesanatos conduc de cele mai multe ori la:

• deviatii ale coloanei vertebrale -cifoza,lordoza,scolioza- greu de corectat • boli ale aparatului digestiv si respirator ;

• afectiuni ale vederii si o stare generala de oboseala;

• stari generale de irascibilitate combinate cu stari de apatie generala. Jocurile pe calculator le dau raspunsuri prin simpla apasare pe o tasta, intr-un timp de cele mai multe ori de cateva fractiuni de secunda. A citi o carte, a urca pe un munte li se vor parea lucruri inutile si fara sens.

Toate acestea pot fi evitate prin practicarea karate-ului ,care va contribui la:

• dezvoltarea atentiei distributive, a capacitatii de intelegere si memorare;

• dezvoltarea unui tonus muscular sanatos si combaterea starilor generale de apatie;

• dezvoltarea si intelegerea calitatilor motrice -viteza, indemanare, rezistenta si forta

• intarirea sistemului osos, dezvoltarea sistemului muscular, crearea unui ascendent psihologic care sa-i confere incredere in capacitatile proprii de a rezolva probleme grele si de a le depasi cu usurinta, ascendent pe care un alt copil, nepracticant de karate, nu-l va intelege

• invatarea si stapanirea unor principii ,,budo” vor conduce la o mai corecta cunoastere si intelegere a tot ceea ce se intampla cu societatea noastra in fiecare zi.

• dezvoltarea unei respiratii controlate, care ajuta la un control mai bun al emotiilor ,a stapanirii de sine si creeaza premisele unui echilibru de invidiat;

• putere de evaluare si capacitatea de a lua decizii rapide si corecte;

• dezvoltarea curajului si a puterii de a depasi momente foarte grele in viata;

• dezvoltarea unui echilibru interior bazat pe autocunoastere, evaluare si estimare corecta, respect si cumpatare.

Trebuie stiut faptul ca gradele au fost introduse relativ recent, la inceputul secolului al XIX-lea, si au fost „imprumutate” din judo. Inainte nu exista decat centura alba si centura neagra.

Imaginati-va un cerc al educatiei care incepe si se termina cu …centura alba. La inceput, odata cu primele lectii de karate, albul pur al gi-ului (kimono) si obi-ului(centura) releva puritatea si dorinta de a invata. Odata cu parcurgerea celorlalte etape si invatarea principiilor, trecem de la alba la galbena, apoi la orange, iar la verde cei care ajung sunt ca mugurii unui copac care inverzesc trezindu-se la viata, facand primele frunze. Albastru si maronul sunt etape in care viata va fi privita cu alti ochi. Vom intelege lucrurile altfel.

Odata ajunsi la centura neagra ne vom da seama ca am parcurs un lung drum, am facut multe sacrificii, am invatat sa nu aratam celor din jur ca suntem slabi atunci cand suntem slabi si nici puternici atunci cand suntem puternici. Am invatat sa fim modesti si respectuosi, ne-am slefuit caracterul si ne-am dezvoltat psihicul. Am cladit un corp puternic si incercarile prin care am trecut ne-au intarit intr-atat incat putem aborda si alte lucruri mai profunde. Cu cat vom studia mai mult, cu atat ne vom da seama ca mai avem foarte multe de invatat. Si astfel vom invata toata viata, iar centura noastra neagra va deveni din ce in ce mai deschisa la culoare pana ce va deveni din nou alba. Acesta este cercul educatiei in karate-do.

Cine va avea rabdare sa aprofundeze tainele karate-ului se va descoperi pe sine si lumea din jur !